MÁRVÁNYSAJT
Íz és hagyomány
Kattints ide

A Lazur márka a kiváló íz, a legmagasabb minőség és a kék sajt készítésében szerzett több, mint ötven éves tapasztalat szinonimája. A skalmierzycei szövetkezet története az 1920-as évekre nyúlik vissza. Kezdetben tej, tejszín, túró és kazein termelési helyszíne volt. Legnépszerűbb, első számú termékük azonban a vaj volt, amelyet Angliába és az Egyesült Államokba exportáltak. 1959-ben a legjobb hagyományos francia receptek által inspirálva a szövetkezet tagjai úgy döntöttek, hogy úttörő szerepet játszanak a lengyel Roquefort gyártásában, amely végül a Rokpol nevet kapta. A sajt gyorsan a cég zászlóshajójává vált, így 1996-ban a vezetőség kockáztatott, és leszűkítette a választékot a nemes kéksajtra, és egy évvel később a Rokpol új nevet kapott – Lazur, amelyet maga a szövetkezet is felvett. Ma a Lazur a lengyel kéksajtpiac vezető sajtgyártó vállalata, és más országokban is elismert márka.

A vállalat folyamatosan növekszik és innovatív megoldásokat vezet be. A legkorszerűbb gyártósor, amely a legmodernebb Európában, és elsőként vezette be a szeletelt kék sajtot és a feldolgozott kék sajtot a lengyel piacra. Termékeit több, mint egy tucat uniós országba és azon túlra exportálják.

A Lazur vállalatnál bevezetett és szigorúan betartott integrált élelmiszer-biztonsági szabványok biztosítják a lehető legmagasabb minőséget. A folyamatos modernizáció ellenére a Lazur vállalat továbbra is 100 százalékban lengyel tőkével rendelkező vállalkozás.

A Lazur kéksajt típusok egyszerű összetételű és tiszta címkével ellátott élelmiszerek, amelyek számos ételhez illeszkednek. Ízletes összetevőt jelentenek az egészséges és tápláló kulináris fogásokhoz. Könnyen emészthető fehérje és ásványi anyagok, például foszfor és kalcium forrása. Vitaminokat is tartalmaznak: A, B csoport (B₂, B₆ és B₁₂) és D. Mivel előállításuk során mikrobiológiai oltót használnak, vegetáriánus ételek összetevőjeként is fogyaszthatók.

Lazur Blue

Lazur Blue

Feltárja a típus jellegzetességeit. Erős és éles íz kombinációja jellemzi. A jellegzetes erős aromát egy finom gomba utóíz egészíti ki, egy kis sóssággal. Tökéletes zöldségételekhez és húsételek kiegészítéseként, gyengéden kiemeli finom ízüket.

LAZUR BLUE szeletelt márványsajt 100g
LAZUR BLUE negyed ca. 0.3 kg
LAZUR BLUE darabolt márványsajt 100g
LAZUR BLUE korong ca.2.5 kg
Laktózmentes
Gluténmentes

Lazur Gold

Igazi élvezet a kifinomult ízlésű ínyencek és felfedezők számára, még finomabb aromákkal. A Lazur Gold-ot kivételesen finom textúra, valamint lágy és enyhén tejszerű íz jellemzi, erős dióízzel kiegészítve. Jól kiegészíti a hús- és zöldségsalátákat, a klasszikus fondü alapját képezi.

Lazur Gold - slices 100 g
LAZUR GOLD szeletelt márványsajt 100g
Gluténmentes
Laktózmentes
Lazur GOLD
Lazur Silver

Lazur Silver

A gyengéd, krémes ízek rajongói megtalálják a Lazur Silver-ben azt, amit keresnek. A nemespenész hangsúlyozza az ízét, és kiemeli a zamatok diszkrét keverékét, hosszan tartó dióra emlékeztető aromával. A sajt hideg ételekben, például finger-food ételekben vagy hús- és zöldségsalátákban, valamint mártásokban vagy öntetekben használható.

Lazur Silver
LAZUR Silver márványsajt ca.1kg
Laktózmentes
Gluténmentes

Lazuretta

A Blue Lazuretta a Lazur Blue sajt, fokhagyma és metélőhagyma egyedülálló kombinációja. Karakterét az ömlesztett sajtra jellemző bársonyos textúra és a Lazur Blue sajtra jellemző nemes penész erős, csípős íze jellemzi. Krémes textúrája nagyszerű kiegészítője a forró tésztáknak vagy sült húsoknak és grillezett zöldségeknek.

A Gold Lazuretta a Lazur Gold sajt lágy, enyhén tejszerű ízének harmonikus kombinációja, tipikus dióaromákkal és nemespenésszel, valamint a paprika harmonizáló hozzáadásával. Nagyszerűen illik teljes kiőrlésű kenyérhez vagy grillezett ételekhez. Szószok és mártások alapjául is szolgálhat, kiegészítve a hús és hal ízét.

Lazuretta Blue tégelyes sajtkrém 125 g
Lazuretta Gold tégelyes sajtkrém 125 g
Gluténmentes
Laktózmentes
Lazuretta

Ízletes receptek

Lazur sajtleves

Lazur sajtleves

Hozzávalók 4 személyre: 200 g Lazur Blue márványsajt; 200 g 18% zsírtartalmú tejszín; 1,5 l csirkealaplé; 150 g füstölt szalonna; bors ízlés szerint. Elkészítés: Reszelje le a Lazur Blue márványsajtot. Keverje össze a tejszínt a Lazur Blue sajt nagyobb részével (hagyjon egy kis mennyiséget a díszítéshez) és temperálja a csirkealaplével. Főzze össze egy rövid ideig. Vágja a szalonnát vékony csíkokra és süsse meg egy serpenyőben. Tálalás előtt fűszerezze a levest borssal, és szórja meg a sült szalonnával.

Lazac brokkoli ágyon Lazur márványsajttal

Lazac brokkoli ágyon Lazur márványsajttal

Hozzávalók 2 személyre: 100 g Lazur márványsajt; 400 g lazacfilé bőrrel; 1 nagy fej brokkoli; 4 evőkanál olaj; 2 evőkanál apróra vágott kapor; 100 g natúr joghurt; 2 evőkanál tahini paszta; 1 teáskanál citromlé; só és frissen őrölt bors ízlés szerint. Tisztítsa meg a lazacfilét, mossa le és szárítsa meg. Rendezze a brokkoli virágokat egy lapos sütőedénybe. Locsolja meg 2 evőkanál olajjal, szórja meg morzsolt sajttal, ízesítse sóval és borssal. A lazacot olajjal meglocsoljuk, sóval és borssal ízesítjük. Helyezze a lazacot bőrével lefelé a brokkoli tetejére. Süsse 180 °C-ra előmelegített sütőben gőzöléses módban 20 percig. Keverje össze a joghurtot tahinivel és citromlével. Tálaláskor a lazacot brokkoli ágyon locsolja meg joghurtmártással és kaporral hintse meg.

Bab hússal és LAZUR BLUE márványsajttal

Bab hússal és LAZUR BLUE márványsajttal

Hozzávalók 6 személyre: 100 g Lazur Blue márványsajt; 400 g főtt fehér bab; 200 g zöld olajbogyó sós lében; 400 g darált csirkehús; 2 fej hagyma; 4 gerezd fokhagyma; 2 db apróra vágott chili; fél csomó petrezselyem; 200 ml 18% zsírtartalmú tejszín; 2 evőkanál vaj; 2 evőkanál olaj; só és frissen őrölt bors ízlés szerint. Tálaláshoz: kenyér, cseresznye paradicsom és petrezselyem. Elkészítés: A darált csirkehúst forró olajban megsütjük. Helyezzük a sült húst egy tálba és tegyük félre. Ugyanabban a serpenyőben süssük az apróra vágott hagymát és fokhagymát forró olajban. Adjuk hozzá a babot, az olajbogyót, a Lazur sajtot, az elősütött húst, a tejszínt és a petrezselymet. Fűszerezzük sóval és borssal, keverjük össze és forraljuk fel. Fedjük le és pároljuk 5 percig. Tálaljuk kenyérrel, cseresznyeparadicsommal és petrezselyemmel.

Linguine füstölt pisztránggal és Lazur Blue márványsajttal

Linguine füstölt pisztránggal és Lazur Blue márványsajttal

Hozzávalók 2 személyre: 100 g Lazur Blue márványsajt; 250 g linguine tészta; 300 g füstölt szivárványos pisztráng; 50 ml 18%-os tejszín; 2 gerezd fokhagyma; 1 evőkanál olívaolaj; 4 evőkanál apróra vágott petrezselyem; só; frissen őrölt bors. Elkészítés: Főzzük a tésztát sózatlan vízben al dente állagúra, főzés után ne öntsük le hideg vízzel. Szűrje le és tegye félre, kis mennyiségű főzővizet meghagyva. Melegítsük fel a tejszínt egy serpenyőben, és adjuk hozzá a vékonyra szeletelt fokhagymát, morzsolt Lazur Blue márványsajtot, petrezselymet, sót és borsot. Keverés közben pároljuk együtt, amíg a sajt meg nem olvad. Adjuk hozzá az aprított pisztránghúst és tésztát a mártáshoz. Óvatosan keverjük össze. Tálaljuk olívaolajjal meglocsolva.

Saláta mangóval és Lazur márványsajttal

Saláta mangóval és Lazur márványsajttal

Hozzávalók 4 személyre: 100 g Lazur márványsajt; 2 fej római saláta; 1 db érett mangó; 1 db gránátalma; apróra vágott chili (mag nélkül); 4 evőkanál mogyoróolaj; 50 g hámozott és pörkölt földimogyoró; só ízlés szerint. Elkészítés: Vágja darabokra a hámozott mangót, és keverje össze a kisebb darabokra szaggatott és megmosott salátával. Adja hozzá a morzsolt Lazur márványsajtot, gránátalma magot, chilit és mogyorót. Csepegtesse meg földimogyoróolajjal, sózza és óvatosan keverje össze.

Tészta gombamártással

Tészta gombamártással

Hozzávalók 4 személyre: 200 g Lazur márványsajt; 400 g vastag tészta (ízlés szerinti típus); 500 g erdei gomba; 200 ml 18% zsírtartalmú tejszín; 1 fej hagyma; 2 gerezd fokhagyma; 1 csomó petrezselyem; néhány rukkolalevél; vaj, só, bors ízlés szerint. Elkészítés: Tisztítsa meg és mossa le a gombát. Darabolja fel. Morzsolja össze a Lazur márványsajtot. Melegítse fel a vajat egy serpenyőben, adja hozzá az apróra vágott hagymát és a fokhagymát. Süsse rövid ideig. Adja hozzá a gombát és párolja együtt kb. 10 percig, majd ízesítse sóval és borssal. Ezután adja hozzá a tejszínt, 150 g Lazur márványsajtot és az apróra vágott petrezselymet. Pároljuk további 5 percig. Főzzük a tésztát a csomagoláson található recept szerint. Kanalazza a gombamártást a forró tésztára. Szórja meg a maradék Lazur márványsajttal, díszítse apróra vágott petrezselyemmel és rukkolalevelekkel. Frissen őrölt borssal is ízesítheti.

Hol vásárolható meg?

×