Fordítsuk figyelmünket a kókuszdió felé.
A kókuszdió, amelyet okkal “szuperélelmiszernek” neveznek, jó rostforrás. Vitaminokat és ásványi anyagokat, például vasat, mangánt, magnéziumot és cinket, valamint telített zsírokat tartalmaznak. A kókuszvajat akár energiafokozónak is nevezhetjük, mert a telített zsírok gyorsan emésztődnek az azonnali energiatermeléssel. Tehát, ha sportol vagy bármilyen fizikai tevékenységgel foglalkozik, ez a termék lehet a kedvenc üzemanyaga.
Zsírtartalom: 75%
Tudtad, hogy az avokádó sok ásványi anyagot és vitamint tartalmaz, amelyek nélkülözhetetlenek az egészséghez, mint például: magnézium, kálium, C-, E-, K-, B6-vitamin és rostok? Az avokádó olajos gyümölcs, de zsírjának nagy része omega-3, amely bizonyítottan csökkenti a koleszterinszintet. Az avokádó része lehet a kiegyensúlyozott étrendnek – egyes kutatások rámutattak az egészséges testsúly megtartásának előnyeire.
Zsírtartalom: 75%
A dió több okból is a “szuperélelmiszer” jelzővel illethető a diófélék között. Egyike azon kevés forrásnak, amely gazdag növényi eredetű omega-3 zsírsavakban (alfa-linolénsav vagy ALA). Jó rost-, fehérje-, magnézium-, réz-, folsav- és E-vitamin-forrás is. Végül a dió mutatja a legmagasabb antioxidáns aktivitást.
Zsírtartalom: 75%
• érzékszervi jellemzőit tekintve nagyon közel áll a vajhoz
• változatos vegán diétát/étrendet biztosít
• laktózmentes
• gluténmentes
• pálmaolajmentes
• GMO-mentes
• koleszterinmentes
• VEGÁN
Kiválóan kenhető, tökéletes sütéshez, tészta- és süteménykészítéshez, krémekhez, tehát abszolút alternatívája a vajnak.
Hozzávalók:
A gombóc tésztájához:
500 g búzaliszt
250 ml víz
2 evőkanál repceolaj
csipet só
Töltelékhez:
1 közepes fejű fehér káposzta
1 nagy hagyma, apróra vágva
2 evőkanál repceolaj
Só és bors ízlés szerint
Naturale Vegán
Elkészítés:
Gombóctészta elkészítése: Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet vízzel, repceolajjal és egy csipet sóval. A tésztát simára gyúrjuk. Csomagolja be fóliába, és tegye félre 30 percre.
A töltelék elkészítése:
A káposztát apróra vágjuk.
Egy nagy serpenyőben felmelegítjük a repceolajat, hozzáadjuk a hagymát és puhára sütjük. Hozzáadjuk a káposztát, és addig pároljuk, amíg a káposzta puha nem lesz.
Ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük.
A gombócok formázása:
A tésztát vékonyra nyújtjuk.
Vágjunk kör formákat pohár vagy gombóc vágó segítségével.
Tegyen egy kanál tölteléket minden szeletre, és adjon hozzá egy kis Avokádó Vegán vajhelyettesítőt. Nyomkodjuk össze a tészta széleit, hogy gombócokat kapjunk.
A gombócok főzése: A gombócokat forró, sós vízben kb. 5 percig főzzük, amíg a víz felszínére jönnek. Vegye ki a kész gombócokat és melegen tálalja. Locsolja meg kevés Avokádós vajhelyettesítővel.
(1 db Ø 18 см átmérőjű edényhez)
Hozzávalók:
400 g burgonya (hámozott)
í.sz. Tengeri só
30g Naturale Vegán
25g bors
1g kakukkfű frissen vágva
1g rozmaring frissen apróra vágva
Töltelékhez:
350g friss spenót levél 350 g
30g Naturale Vegán 30 g
80g Mogyoróhagyma (hámozva, szeletelve) 80 g
í.sz. Só
60g Tofu 60 g
100g Kókuszos főzőkrém100 g
Díszítéshez: friss kakukkfű
Elkészítés:
Burgonyapüré:
Hámozza meg a burgonyát és vágja kockákra.
Tegye a vizet a nagy edénybe, és forralja fel.
Adjunk hozzá burgonyát és főzzük, amíg puha nem lesz, kb. 15-20 percig.
Öntsük le róla a vizet és törjük a burgonyapürét simára.
Adjunk hozzá 20 g lágy és apró kockákra vágott Naturale Vegánt, sót, apróra vágott kakukkfüvet, borsot és jól keverjük össze.
Töltelék:
A spenótleveleket megmossuk, nagy darabokra vágjuk, és kb. 3 percig blansírozzuk.
Öntse le a vizet, nyomja ki a maradék vizet a spenótból.
Melegítsük fel a serpenyőt, olvasszuk fel a Naturale-t©. A hagymát aranybarnára pirítjuk, és hozzáadjuk a spenótot. Főzzük 5-6 percig, majd adjuk hozzá a sót és a borsot. Fedjük le a serpenyőt, és folytassuk a főzést még 2-3 percig.
Tegye a tofut és a kókuszalapú főzőkrémet konyhai robotgépbe, és keverje simára a masszát.
Öntsük ezt a masszát a serpenyőbe, alaposan keverjük össze, és főzzük tovább a tölteléket 2-3 percig.
Összeállítás és sütés:
Kenje ki az edényt a maradék Naturale-val©, tegye rá a spenóttölteléket.
Helyezze rá a burgonyapürét és egyengesse el a felületet.
Kenje meg a pite felületét olvasztott Naturale-val© egy ecset segítségével.
Melegítse elő a sütőt 180 ° C-ra, és süsse a pitét 30 percig, majd tegye az edényt a rács alá 3 percre, hogy aranybarna héja legyen.
Vegye ki a sütőből, és díszítse a felületet friss kakukkfűvel.
(2 adaghoz)
Hozzávalók:
Ehhez a recepthez a dió ízű Naturale-t© ajánljuk.
250g Spárga (hámozott)
í.sz. Tengeri só
30g Naturale Vegán
Vegán hollandi mártás:
100g Tofu
30g Naturale Vegán olvasztva
70g Növényi tejszín
10g Citromlé
1/6 tk Kurkuma porban
í.sz Só
2g Fokhagyma hámozva és apróra vágva
Díszítéshez: Füstölt paprika
Elkészítés:
Spárga:
Hámozza meg a spárgát és blansírozza 2-3 percig a forralt vízben.
Melegítsük fel a serpenyőt, olvasszuk fel a Naturale-t©. A spárgát mindkét oldalán 2-3 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a sót. Fedjük le a serpenyőt, és főzzük tovább 10-12 percig.
Vegán hollandi mártás:
Tegye a tofut, a növényi tejszínt, a sót, a fokhagymát és a kurkumát konyhai robotgépbe, és keverje a masszát 3 percig, amíg sima nem lesz.
A Naturale-t© mikrohullámú sütőben vagy serpenyőben felolvasztjuk, 40 ° C-ra hűtjük, és a konyhai robotgépben hozzáadjuk a masszához. Keverje össze újra a masszát 2-3 percen át. Hozzáadjuk a citromlevet és jól összekeverjük.
Összeállítás és sütés:
A sült spárgát a tálalótálra tesszük, leöntjük a mártással, és megszórjuk egy csipet füstölt paprikával.
(2 adaghoz)
Hozzávalók:
1 1/2 csésze szójatej
1 evőkanál cukor
2 evőkanál olaj
1 csésze tönkölybúza (vagy univerzális*) liszt
1/3 csésze univerzális liszt
1 teáskanál sütőpor
1/4 teáskanál só
1 teáskanál kivonat (bármilyen ízű, pl. narancs, vanília)
1-2 evőkanál víz, szükség esetén a tészta hígításához
Tálaláshoz: Naturale Vegán
Elkészítés:
Öntsük a szójatejet a turmixgépbe. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, kivéve a vizet, és néhány másodpercig keverjük, amíg össze nem áll. Kaparja le az üveg oldalára tapadt száraz lisztet, és keverje össze újra. A turmixgép kancsóját lefedve tegye hűtőbe egy éjszakára.
Reggel tegyük vissza a turmix-kancsót a gépre, adjunk hozzá 1-2 evőkanál vizet, keverjük össze. Ez újra elvékonyítja a besűrűsödött tésztát.
Melegítse elő a sütőt alacsony fokozatra, és tegyen egy hőálló tányért a középső rácsra. Melegítsen egy tapadásmentes serpenyőt közepes lángon néhány percig. Öntsük a tésztát közvetlenül az olajozatlan felmelegedett serpenyő közepére. Készítsen 7-10 cm átmérőjű palacsintákat, de tetszés szerint bármilyen méretet készíthet. Ebből a tésztából meglehetősen vékony palacsintát kell készítenie.
Néhány perc sütés után látni fogja, hogy a buborékok kialakulnak és megállnak a palacsinta nyers oldalán. A tészta elkezd megszilárdulni, és színe fehérről tompa sárgára változik. Ilyenkor kell megfordítania. Ha a palacsinta ekkorra még nem barna, tekerje fel a hőt. Ha túl barna, akkor túl magas a hő. A palacsinta sütése közben tegye a készet közvetlenül a sütőbe a tányérra. Rakja egymásra a palacsintát menet közben. Ez melegen tartja azokat sütés közben.
Tálaljuk Vegan Naturale-val és juharsziruppal.
(1 db Ø22 cm átmérőjű tarthoz)
Hozzávalók:
Nagyon ajánljuk a dió ízű Naturale-t© ehhez a recepthez.
Tart:
100g Univerzális liszt
1g Tengeri só
3g Barna cukor
70g Natúr©
3g Hideg vodka
25g Víz
Töltelék:
250g Padlizsán frissen, kockára vágva
60g Natúr©
60g Cseresznyeparadicsom
160g Kis paprika (félbevágva)
Mártás a töltelékhez:
5g Vegán pesto
75g Humusz
10g Szárított paradicsom
Zabkrém
50g Zöldségleves
5g Fokhagyma frissre vágva
2g Só
1g olasz fűszerkeverék
Díszítéshez: friss bazsalikomlevél, friss kakukkfű
Elkészítés:
Tart:
Szitáljuk bele a lisztet a mixer keverőtáljába. Adjunk hozzá sót, cukrot és jól keverjük össze.
Adjunk hozzá hideg vegán Naturale-t©, és keverjük össze, hogy morzsalékos tésztát kapjunk. Ne állítsa le a keverőt, öntse a vizet és a hideg vodkát a tálba. Folytassa a keverést közepes sebességgel, amíg az összes hozzávaló össze nem áll.
Kaparjuk ki a tésztát a tálból, és egyengessük 2 cm vastag téglalap alakúra.
A tésztát 25 cm átmérőjű 3 mm-es körré nyújtjuk.
Készítsük elő a tortaformát: kenjük meg az alját és az oldalát a vegán kenhető Naturale-val©, és szórjuk meg liszttel.
Fedjük be a tortaformát a tésztaréteggel, és nyomkodjuk a forma aljára és oldalára, hogy egy héj alakuljon ki belőle.
Szurkálja meg villával a tészta alját.
Sütés előtt tegye a tésztát 2 órára hűtőszekrénybe.
Töltelék:
A padlizsánt megmossuk és 5 mm-es darabokra vágjuk. Öntsük a tálba, szórjuk meg sóval és jól keverjük össze.
Félretesszük 15-20 percre.
Mossa át a padlizsándarabokat és szárítsa meg konyharuhával.
A serpenyőben felolvasztjuk a Naturale-t©, és aranybarnára sütjük a padlizsánt (15-20 perc).
Mártás a töltelékhez:
Tegye a humuszt, a szárított paradicsomot, a vegán pestót, a zöldséglevest, a zabkrémet, a sót és a fokhagymát turmixgépbe. Jól keverjük össze nagy sebességgel 1 percig.
Ízesítsük a mártást fűszerekkel.
Összeállítás és sütés:
Tegyen a padlizsánt a tart aljára. Öntsük rá a mártást.
Mossa meg a paprikát, és távolítsa el a magokat. Vágja félbe.
Helyezze a paprikadarabokat a töltelékre. Helyezze rá a cseresznyeparadicsomot is.
Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra, süssük a tortát 35-40 percig.
(1 db Ø24 cm-es galette-hez)
Hozzávalók:
Tarthoz:
200g Univerzális liszt
2g Tengeri só
6g Barna cukor
150g Naturale Vegán
6g Hideg vodka
Töltelékhez:
250g Padlizsán
50g Naturale Vegán
2 közepes Sárga paradicsom
6 darab Sárga paradicsom
150g Kaliforniai paprika
70g Vegán sajt (könnyen olvadó)
15g Vegán pesto
Karamellizált hagyma:
150g szeletelt hagyma
5g Nádcukor
10g Olívaolaj
Díszítéshez: friss bazsalikomlevél, friss kakukkfű
Elkészítés:
Tart:
Szitáljuk át a lisztet a mixer keverőtáljába. Adjunk hozzá sót, cukrot és jól keverjük össze.
Adjunk hozzá hideg vegán Naturale-t©, és keverjük össze, hogy morzsás állagú tésztát kapjunk. Ne állítsa le a keverőt, és öntse a vodkát a tálba. Folytassa a keverést közepes sebességgel, amíg az összes hozzávaló össze nem áll.
Kaparjuk ki a tésztát a tálból, és egyengessük 2 cm vastag téglalap formára. Csomagolja légmentesen műanyag fóliába, és tegye hűtőbe legalább 3 órára vagy egy éjszakára.
A tésztát 3 mm-es, 30 cm átmérőjű körré nyújtjuk.
Jelöljön meg egy kört (Ø24 cm) a tészta közepén.
Karamellizált hagyma:
A hagymát félkarikára vágjuk.
Melegítsük fel az olívaolajat a serpenyőben, és pirítsuk aranybarnára a hagymát.
Hozzáadjuk a nádcukrot, és folyamatosan kevergetve főzzük tovább,7-10 percig, amíg a hagyma puha lesz és karamellizálódik.
Összeállítás és sütés:
A paprikát megmossuk, és a magot eltávolítjuk. Vágja félkörökbe.
Vágja a padlizsánt szeletekre.
A serpenyőben felolvasztjuk a Naturale-t©, és aranybarnára sütjük a padlizsánt.
Helyezze a padlizsán cikkeket a papírtörlőre az olajmaradványok eltávolítása érdekében.
A tészta közepére terítjük a vegán pestóréteget. A vegán sajtot lereszeljük, és megszórjuk a pestoréteget
Helyezze a karamellizált hagyma réteget a sajtra.
Vágja a sárga paradicsomot szeletekre.
Terítse körbe a sült padlizsánt és a paradicsomot.
Helyezze az apróra vágott paprikát a töltelék közepére.
A töltelék tetejét megszórjuk a reszelt vegán sajttal, és beletesszük a koktélparadicsomot.
Hajtsa a tésztát a töltelék köré, és csípje össze a széleit
Melegítse elő a sütőt 180 °C-ra, süsse meg a galette-et 35-40 perc alatt, amíg aranybarna nem lesz.
Vegye ki a sütőből, és díszítse tetejét friss bazsalikomlevéllel.
(1db Ø30 cm átmérőjű tortához)
Hozzávalók:
Tésztához:
300g Zabpehely
100g Mandulaliszt
4g Tengeri só
60g Kókuszcukor
150g Naturale Vegán
Eper zseléhez:
200g Eperpüré
120g Rebarbara püré
80g Kókuszcukor
2,5g Agar
Kókuszos és citromos pudingkrémhez:
360g Vaníliás zabtej
100g Kókuszkrém
30g Naturale ©
50g Kókuszcukor
18g Kukoricakeményítő
80g Citromhéj (bio citromból)
6g Bio vanília kivonat
Díszítéshez:
100g Friss bogyós gyümölcs keverék
3g Kókuszreszelék
Elkészítés:
Tészta:
A zabpelyhet finomra őröljük lisztté egy konyhai robotgépben. Hozzáadjuk a mandulalisztet, a sót és összekeverjük.
Adjunk hozzá lágy Naturale-t ©, és keverjük össze, hogy morzsás állagot kapjunk. A keveréket erősen belenyomjuk a tortaformába.
Melegítse elő a sütőt 175 °C-ra, süsse meg 17-20 perc alatt, amíg aranybarna nem lesz.
Vegye ki a sütőből, és hagyja szobahőmérsékletűre hűlni. Óvatosan vegye ki a tortát a formából.
Eper és rebarbara zselé:
Keverje össze az eper- és rebarbarapürét, a vizet, a cukrot, a kukoricakeményítőt és az agart egy serpenyőben. Hagyja rövid ideig szobahőmérsékleten, hogy az agar ázni tudjon. Után forraljuk fel a keveréket, és főzzük tovább 3-4 percig, folyamatos keverés mellett.
Levesszük a tűzről, és hagyjuk 10 percig hűlni. Öntsük a keveréket a kéregbe, és tegyük hűtőbe 1 órára.
Citromos pudingkrém:
Keverje össze a zabtejet, kókusztejszínt, cukrot, citromhéjat egy serpenyőben. Adjunk hozzá szitált kukoricakeményítőt és agarport. Tegye félre ázni. Utána tegye a tűzre és forralja fel. Forraljuk tovább 4-5 percig, folyamatosan kevergetve.
Levesszük a tűzről, hagyjuk hűlni 5 percig, majd adjuk hozzá a lágy Naturale-t©, a citromlevet és a vanília kivonatot, keverjük egyneműre és tegyük félre 10 percre.
Öntsük a tejszínt a zselére, és tegyük a hűtőbe 2-3 órára, amíg megszilárdul.
Díszítsük a torta tetejét friss eperrel, friss menta és bazsalikom levelekkel.
(20*10 cm-es formához)
Hozzávalók:
Tortatészta:
200g Univerzális liszt
50g Mandulaliszt
160g Mandulatej
2g Tengeri só
90g Kristálycukor
70g Barna cukor
5g Szódabikarbóna
80g Naturale Vegán
30g Citromlé (friss)
4g Narancshéj bio citromból
Levendula (eper) máz:
160g Porcukor
20g Citromlé
2 csepp Természetes színezék
Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze az átszitált lisztet és a sütőport.
Egy külön tálban keverje össze az olvasztott Naturale-t©, a cukrot, a sót. Adjunk hozzá néhány csepp levendulaolajat. Öntsük bele a keverékbe a citromlevet, mandulatejet, citromhéjat és alaposan keverjük össze.
Öntsük az összes folyékony keveréket a száraz hozzávalókhoz, és jól keverjük egyenletes, sima állagúra.
Öntsük a tésztát a kenyérformába, amelyet előzőleg sütőpapírral béleltünk.
Melegítse elő a sütőt 175 °C-ra. Süssük meg a tésztát 40-50 perc alatt, amíg aranybarna nem lesz.
Vegyük ki a kenyeret a sütőből, hagyjuk hűlni 10 percig közvetlenül a formában. Távolítsa el a formából. Tegye a tortát a rácsra, hogy teljesen kihűljön.
Levendula (Eper) máz:
A tálban keverje össze a porcukrot, a színezéket és a citromlevet. Jól keverjük el sima és homogén állagúra.
Öntse a mázat a tortára, és simítsa el a felületét.
Díszítsük a levendula virágokkal.
Hozzávalók:
3db Banán
70g Földimogyoró paszta
25g Kakaó
í.sz. Dió
120g Naturale Vegán vaj ízű
Elkészítés:
Keverjen össze mindent egy turmixgépben. Hozzáadjuk a diót és fagyasztóba tesszük. Vágjuk fel.
Cookie | Duration | Description |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checkbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |