Naturale
A legjobb az emberek és a bolygó számára
Kattints ide
háttérrel vajízű termék

Vegan kenhető készítmény vaj ízesítésű 200g

KÓKUSZ = SUPERFOOD

Fordítsuk figyelmünket a kókuszdió felé.

A kókuszdió, amelyet okkal “szuperélelmiszernek” neveznek, jó rostforrás. Vitaminokat és ásványi anyagokat, például vasat, mangánt, magnéziumot és cinket, valamint telített zsírokat tartalmaznak. A kókuszvajat akár energiafokozónak is nevezhetjük, mert a telített zsírok gyorsan emésztődnek az azonnali energiatermeléssel. Tehát, ha sportol vagy bármilyen fizikai tevékenységgel foglalkozik, ez a termék lehet a kedvenc üzemanyaga.

 

Zsírtartalom: 75%

VEGÁN
Laktózmentes
Laktózmentes
Gluténmentes
Gluténmentes
palm oil free
Pálmaolajmentes

Vegan kenhető készítmény avokádó ízesítésű 200g

AVOKÁDÓ = SUPERFOOD

Tudtad, hogy az avokádó sok ásványi anyagot és vitamint tartalmaz, amelyek nélkülözhetetlenek az egészséghez, mint például: magnézium, kálium, C-, E-, K-, B6-vitamin és rostok? Az avokádó olajos gyümölcs, de zsírjának nagy része omega-3, amely bizonyítottan csökkenti a koleszterinszintet. Az avokádó része lehet a kiegyensúlyozott étrendnek – egyes kutatások rámutattak az egészséges testsúly megtartásának előnyeire.

Zsírtartalom: 75%

VEGÁN
Laktózmentes
Laktózmentes
Gluténmentes
Gluténmentes
palm oil free
Pálmaolajmentes
VEGAN AVOKÁDÓ ÍZŰ
Vegán kenhető készítmény dió ízesítésű 200g

Vegan kenhető készítmény dió ízesítésű 200g

DIÓ = SUPERFOOD

A dió több okból is a “szuperélelmiszer” jelzővel illethető a diófélék között. Egyike azon kevés forrásnak, amely gazdag növényi eredetű omega-3 zsírsavakban (alfa-linolénsav vagy ALA). Jó rost-, fehérje-, magnézium-, réz-, folsav- és E-vitamin-forrás is. Végül a dió mutatja a legmagasabb antioxidáns aktivitást.

Zsírtartalom: 75%

VEGÁN
Laktózmentes
Laktózmentes
Gluténmentes
Gluténmentes
palm oil free
Pálmaolajmentes

100% növényi alapú

A hús központú táplálkozásról történő átállás a növényi alapú táplálkozásra csökkentheti a környezetre gyakorolt negatív hatásunkat. A vegetáriánus és vegán termékek egyre gyakoribbak a szupermarketekben, éttermekben és kávézókban.
Kattints ide
recycling
Termékeinknek újrahasznosítható csomagolást készítettünk, ezzel is óvva a környezetet. Újrahasznosítható vagy újrahasznosítható anyagból készült termékek vásárlásával bolygónk megmentését szolgáljuk.
Kattints ide

Előnyei:

• érzékszervi jellemzőit tekintve nagyon közel áll a vajhoz
• változatos vegán diétát/étrendet biztosít
• laktózmentes
• gluténmentes
• pálmaolajmentes
• GMO-mentes
• koleszterinmentes
• VEGÁN

Felhasználása:

Kiválóan kenhető, tökéletes sütéshez, tészta- és süteménykészítéshez, krémekhez, tehát abszolút alternatívája a vajnak.

VEGÁN RECEPTAJÁNLÓ

Gombóc káposztával

Gombóc káposztával

Hozzávalók:
A gombóc tésztájához:
500 g búzaliszt
250 ml víz
2 evőkanál repceolaj
csipet só

Töltelékhez:
1 közepes fejű fehér káposzta
1 nagy hagyma, apróra vágva
2 evőkanál repceolaj
Só és bors ízlés szerint
Naturale Vegán

Elkészítés:

Gombóctészta elkészítése: Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet vízzel, repceolajjal és egy csipet sóval. A tésztát simára gyúrjuk. Csomagolja be fóliába, és tegye félre 30 percre.

A töltelék elkészítése:
A káposztát apróra vágjuk.
Egy nagy serpenyőben felmelegítjük a repceolajat, hozzáadjuk a hagymát és puhára sütjük. Hozzáadjuk a káposztát, és addig pároljuk, amíg a káposzta puha nem lesz.
Ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük.

A gombócok formázása:
A tésztát vékonyra nyújtjuk.
Vágjunk kör formákat pohár vagy gombóc vágó segítségével.
Tegyen egy kanál tölteléket minden szeletre, és adjon hozzá egy kis Avokádó Vegán vajhelyettesítőt. Nyomkodjuk össze a tészta széleit, hogy gombócokat kapjunk.

A gombócok főzése: A gombócokat forró, sós vízben kb. 5 percig főzzük, amíg a víz felszínére jönnek. Vegye ki a kész gombócokat és melegen tálalja. Locsolja meg kevés Avokádós vajhelyettesítővel.

Vegán burgonyapite spenóttal

(1 db Ø 18 см átmérőjű edényhez)

Vegán burgonyapite spenóttal

Hozzávalók:
400 g   burgonya (hámozott)
   í.sz.   Tengeri só
30g      Naturale Vegán
25g      bors
1g        kakukkfű frissen vágva
1g        rozmaring frissen apróra vágva

Töltelékhez:
350g    friss spenót levél 350 g
30g      Naturale Vegán 30 g
80g      Mogyoróhagyma (hámozva, szeletelve) 80 g
í.sz.      Só
60g      Tofu 60 g
100g    Kókuszos főzőkrém100 g

Díszítéshez: friss kakukkfű

Elkészítés:

Burgonyapüré:
Hámozza meg a burgonyát és vágja kockákra.
Tegye a vizet a nagy edénybe, és forralja fel.
Adjunk hozzá burgonyát és főzzük, amíg puha nem lesz, kb. 15-20 percig.
Öntsük le róla a vizet és törjük a burgonyapürét simára.
Adjunk hozzá 20 g lágy és apró kockákra vágott Naturale Vegánt, sót, apróra vágott kakukkfüvet, borsot és jól keverjük össze.


Töltelék:
A spenótleveleket megmossuk, nagy darabokra vágjuk, és kb. 3 percig blansírozzuk.
Öntse le a vizet, nyomja ki a maradék vizet a spenótból.
Melegítsük fel a serpenyőt, olvasszuk fel a Naturale-t©. A hagymát aranybarnára pirítjuk, és hozzáadjuk a spenótot. Főzzük 5-6 percig, majd adjuk hozzá a sót és a borsot. Fedjük le a serpenyőt, és folytassuk a főzést még 2-3 percig.
Tegye a tofut és a kókuszalapú főzőkrémet konyhai robotgépbe, és keverje simára a masszát.
Öntsük ezt a masszát a serpenyőbe, alaposan keverjük össze, és főzzük tovább a tölteléket 2-3 percig.


Összeállítás és sütés:
Kenje ki az edényt a maradék Naturale-val©, tegye rá a spenóttölteléket.
Helyezze rá a burgonyapürét és egyengesse el a felületet.
Kenje meg a pite felületét olvasztott Naturale-val© egy ecset segítségével.
Melegítse elő a sütőt 180 ° C-ra, és süsse a pitét 30 percig, majd tegye az edényt a rács alá 3 percre, hogy aranybarna héja legyen.
Vegye ki a sütőből, és díszítse a felületet friss kakukkfűvel.

Spárga vegán hollandi mártással

(2 adaghoz)

Spárga vegán hollandi mártással

Hozzávalók:

Ehhez a recepthez a dió ízű Naturale-t© ajánljuk.
250g    Spárga (hámozott)
í.sz.      Tengeri só
30g      Naturale Vegán

Vegán hollandi mártás:
100g    Tofu
30g      Naturale Vegán olvasztva
70g      Növényi tejszín
10g      Citromlé
1/6 tk   Kurkuma porban
í.sz       Só
2g        Fokhagyma hámozva és apróra vágva

Díszítéshez: Füstölt paprika

Elkészítés:

Spárga:
Hámozza meg a spárgát és blansírozza 2-3 percig a forralt vízben.
Melegítsük fel a serpenyőt, olvasszuk fel a Naturale-t©. A spárgát mindkét oldalán 2-3 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a sót. Fedjük le a serpenyőt, és főzzük tovább 10-12 percig.

Vegán hollandi mártás:
Tegye a tofut, a növényi tejszínt, a sót, a fokhagymát és a kurkumát konyhai robotgépbe, és keverje a masszát 3 percig, amíg sima nem lesz.
A Naturale-t© mikrohullámú sütőben vagy serpenyőben felolvasztjuk, 40 ° C-ra hűtjük, és a konyhai robotgépben hozzáadjuk a masszához. Keverje össze újra a masszát 2-3 percen át. Hozzáadjuk a citromlevet és jól összekeverjük.

Összeállítás és sütés:
 A sült spárgát a tálalótálra tesszük, leöntjük a mártással, és megszórjuk egy csipet füstölt paprikával.

Könnyű palacsinta

(2 adaghoz)

KÖNNYŰ PALACSINTA

Hozzávalók:

1 1/2 csésze szójatej
1 evőkanál cukor
2 evőkanál olaj
1 csésze tönkölybúza (vagy univerzális*) liszt
1/3 csésze univerzális liszt
1 teáskanál sütőpor
1/4 teáskanál só
1 teáskanál kivonat (bármilyen ízű, pl. narancs, vanília)
 1-2 evőkanál víz, szükség esetén a tészta hígításához

Tálaláshoz: Naturale Vegán

Elkészítés:

Öntsük a szójatejet a turmixgépbe. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, kivéve a vizet, és néhány másodpercig keverjük, amíg össze nem áll. Kaparja le az üveg oldalára tapadt száraz lisztet, és keverje össze újra. A turmixgép kancsóját lefedve tegye hűtőbe egy éjszakára.
Reggel tegyük vissza a turmix-kancsót a gépre, adjunk hozzá 1-2 evőkanál vizet, keverjük össze. Ez újra elvékonyítja a besűrűsödött tésztát.

Melegítse elő a sütőt alacsony fokozatra, és tegyen egy hőálló tányért a középső rácsra. Melegítsen egy tapadásmentes serpenyőt közepes lángon néhány percig. Öntsük a tésztát közvetlenül az olajozatlan felmelegedett serpenyő közepére. Készítsen 7-10 cm átmérőjű palacsintákat, de tetszés szerint bármilyen méretet készíthet. Ebből a tésztából meglehetősen vékony palacsintát kell készítenie.
Néhány perc sütés után látni fogja, hogy a buborékok kialakulnak és megállnak a palacsinta nyers oldalán. A tészta elkezd megszilárdulni, és színe fehérről tompa sárgára változik. Ilyenkor kell megfordítania. Ha a palacsinta ekkorra még nem barna, tekerje fel a hőt. Ha túl barna, akkor túl magas a hő. A palacsinta sütése közben tegye a készet közvetlenül a sütőbe a tányérra. Rakja egymásra a palacsintát menet közben. Ez melegen tartja azokat sütés közben.
Tálaljuk Vegan Naturale-val és juharsziruppal.

Vegán zöldségtart padlizsánnal és paprikával

(1 db Ø22 cm átmérőjű tarthoz)

Vegán zöldségtart padlizsánnal és paprikával

Hozzávalók:

Nagyon ajánljuk a dió ízű Naturale-t© ehhez a recepthez.
Tart:
100g    Univerzális liszt
1g        Tengeri só
3g        Barna cukor
70g      Natúr©
3g        Hideg vodka
25g      Víz

Töltelék:
250g    Padlizsán frissen, kockára vágva
60g      Natúr©
60g      Cseresznyeparadicsom
160g    Kis paprika (félbevágva)

Mártás a töltelékhez:
5g        Vegán pesto
75g      Humusz
10g      Szárított paradicsom
            Zabkrém
50g      Zöldségleves
5g        Fokhagyma frissre vágva
2g        Só
1g        olasz fűszerkeverék

Díszítéshez: friss bazsalikomlevél, friss kakukkfű

Elkészítés:

Tart:
Szitáljuk bele a lisztet a mixer keverőtáljába. Adjunk hozzá sót, cukrot és jól keverjük össze.
Adjunk hozzá hideg vegán Naturale-t©, és keverjük össze, hogy morzsalékos tésztát kapjunk. Ne állítsa le a keverőt, öntse a vizet és a hideg vodkát a tálba. Folytassa a keverést közepes sebességgel, amíg az összes hozzávaló össze nem áll.
Kaparjuk ki a tésztát a tálból, és egyengessük 2 cm vastag téglalap alakúra.
A tésztát 25 cm átmérőjű 3 mm-es körré nyújtjuk.
Készítsük elő a tortaformát: kenjük meg az alját és az oldalát a vegán kenhető Naturale-val©, és szórjuk meg liszttel.
Fedjük be a tortaformát a tésztaréteggel, és nyomkodjuk a forma aljára és oldalára, hogy egy héj alakuljon ki belőle.
Szurkálja meg villával a tészta alját.
Sütés előtt tegye a tésztát 2 órára hűtőszekrénybe.

Töltelék:
A padlizsánt megmossuk és 5 mm-es darabokra vágjuk. Öntsük a tálba, szórjuk meg sóval és jól keverjük össze.
Félretesszük 15-20 percre.
Mossa át a padlizsándarabokat és szárítsa meg konyharuhával.
A serpenyőben felolvasztjuk a Naturale-t©, és aranybarnára sütjük a padlizsánt (15-20 perc).

Mártás a töltelékhez:
Tegye a humuszt, a szárított paradicsomot, a vegán pestót, a zöldséglevest, a zabkrémet, a sót és a fokhagymát turmixgépbe. Jól keverjük össze nagy sebességgel 1 percig.
Ízesítsük a mártást fűszerekkel.

Összeállítás és sütés:
Tegyen a padlizsánt a tart aljára. Öntsük rá a mártást.
Mossa meg a paprikát, és távolítsa el a magokat. Vágja félbe.
Helyezze a paprikadarabokat a töltelékre. Helyezze rá a cseresznyeparadicsomot is.
Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra, süssük a tortát 35-40 percig.

Vegán zöldséggalette karamellizált hagymával, padlizsánnal és paradicsommal

(1 db Ø24 cm-es galette-hez)

Vegán zöldséggalette karamellizált hagymával, padlizsánnal és paradicsommal

Hozzávalók:
Tarthoz:
200g    Univerzális liszt
2g        Tengeri só
6g        Barna cukor
150g    Naturale Vegán
6g        Hideg vodka

Töltelékhez:
250g    Padlizsán
50g      Naturale Vegán
2 közepes  Sárga paradicsom
6 darab   Sárga paradicsom
150g    Kaliforniai paprika
70g      Vegán sajt (könnyen olvadó)
15g      Vegán pesto

Karamellizált hagyma:
150g    szeletelt hagyma
5g        Nádcukor
10g      Olívaolaj

Díszítéshez: friss bazsalikomlevél, friss kakukkfű

Elkészítés:

Tart:
Szitáljuk át a lisztet a mixer keverőtáljába. Adjunk hozzá sót, cukrot és jól keverjük össze.
Adjunk hozzá hideg vegán Naturale-t©, és keverjük össze, hogy morzsás állagú tésztát kapjunk. Ne állítsa le a keverőt, és öntse a vodkát a tálba. Folytassa a keverést közepes sebességgel, amíg az összes hozzávaló össze nem áll.
Kaparjuk ki a tésztát a tálból, és egyengessük 2 cm vastag téglalap formára. Csomagolja légmentesen műanyag fóliába, és tegye hűtőbe legalább 3 órára vagy egy éjszakára.
A tésztát 3 mm-es, 30 cm átmérőjű körré nyújtjuk.
Jelöljön meg egy kört (Ø24 cm) a tészta közepén.

Karamellizált hagyma:
A hagymát félkarikára vágjuk.
Melegítsük fel az olívaolajat a serpenyőben, és pirítsuk aranybarnára a hagymát.
Hozzáadjuk a nádcukrot, és folyamatosan kevergetve főzzük tovább,7-10 percig, amíg a hagyma puha lesz és karamellizálódik.

Összeállítás és sütés:
A paprikát megmossuk, és a magot eltávolítjuk. Vágja félkörökbe.
Vágja a padlizsánt szeletekre.
A serpenyőben felolvasztjuk a Naturale-t©, és aranybarnára sütjük a padlizsánt.
Helyezze a padlizsán cikkeket a papírtörlőre az olajmaradványok eltávolítása érdekében.
A tészta közepére terítjük a vegán pestóréteget.  A vegán sajtot lereszeljük, és megszórjuk a pestoréteget
Helyezze a karamellizált hagyma réteget a sajtra.
Vágja a sárga paradicsomot szeletekre.
Terítse körbe a sült padlizsánt és a paradicsomot.
Helyezze az apróra vágott paprikát a töltelék közepére.
A töltelék tetejét megszórjuk a reszelt vegán sajttal, és beletesszük a koktélparadicsomot.
Hajtsa a tésztát a töltelék köré, és csípje össze a széleit
Melegítse elő a sütőt 180 °C-ra, süsse meg a galette-et 35-40 perc alatt, amíg aranybarna nem lesz.
Vegye ki a sütőből, és díszítse tetejét friss bazsalikomlevéllel.

Vegán eper-rebarbara torta

(1db Ø30 cm átmérőjű tortához)

Vegán eper-rebarbara torta

Hozzávalók:

Tésztához:
300g    Zabpehely
100g    Mandulaliszt
4g        Tengeri só
60g      Kókuszcukor
150g    Naturale Vegán

Eper zseléhez:
200g    Eperpüré
120g    Rebarbara püré
80g      Kókuszcukor
2,5g     Agar

Kókuszos és citromos pudingkrémhez:
360g    Vaníliás zabtej
100g    Kókuszkrém
30g      Naturale ©
50g      Kókuszcukor
18g      Kukoricakeményítő
80g      Citromhéj (bio citromból)
6g        Bio vanília kivonat

Díszítéshez:
100g    Friss bogyós gyümölcs keverék
3g        Kókuszreszelék

Elkészítés:

Tészta:
A zabpelyhet finomra őröljük lisztté egy konyhai robotgépben. Hozzáadjuk a mandulalisztet, a sót és összekeverjük.
Adjunk hozzá lágy Naturale-t ©, és keverjük össze, hogy morzsás állagot kapjunk. A keveréket erősen belenyomjuk a tortaformába.
Melegítse elő a sütőt 175 °C-ra, süsse meg 17-20 perc alatt, amíg aranybarna nem lesz.
Vegye ki a sütőből, és hagyja szobahőmérsékletűre hűlni. Óvatosan vegye ki a tortát a formából.

Eper és rebarbara zselé:
Keverje össze az eper- és rebarbarapürét, a vizet, a cukrot, a kukoricakeményítőt és az agart egy serpenyőben. Hagyja rövid ideig szobahőmérsékleten, hogy az agar ázni tudjon. Után forraljuk fel a keveréket, és főzzük tovább 3-4 percig, folyamatos keverés mellett.
Levesszük a tűzről, és hagyjuk 10 percig hűlni. Öntsük a keveréket a kéregbe, és tegyük hűtőbe 1 órára.

Citromos pudingkrém:
Keverje össze a zabtejet, kókusztejszínt, cukrot, citromhéjat egy serpenyőben. Adjunk hozzá szitált kukoricakeményítőt és agarport. Tegye félre ázni. Utána tegye a tűzre és forralja fel. Forraljuk tovább 4-5 percig, folyamatosan kevergetve.
Levesszük a tűzről, hagyjuk hűlni 5 percig, majd adjuk hozzá a lágy Naturale-t©, a citromlevet és a vanília kivonatot, keverjük egyneműre és tegyük félre 10 percre.
Öntsük a tejszínt a zselére, és tegyük a hűtőbe 2-3 órára, amíg megszilárdul.
Díszítsük a torta tetejét friss eperrel, friss menta és bazsalikom levelekkel.

Vegán citromtorta levendula ízzel

(20*10 cm-es formához)

Vegán citromtorta levendula ízzel

Hozzávalók:


Tortatészta:
200g    Univerzális liszt
50g      Mandulaliszt
160g    Mandulatej
2g        Tengeri só
90g      Kristálycukor
70g      Barna cukor
5g        Szódabikarbóna
80g      Naturale Vegán
30g      Citromlé (friss)
4g        Narancshéj bio citromból

Levendula (eper) máz:
160g    Porcukor
20g      Citromlé
2 csepp Természetes színezék

Elkészítés:

Egy tálban keverjük össze az átszitált lisztet és a sütőport.
Egy külön tálban keverje össze az olvasztott Naturale-t©, a cukrot, a sót. Adjunk hozzá néhány csepp levendulaolajat. Öntsük bele a keverékbe a citromlevet, mandulatejet, citromhéjat és alaposan keverjük össze.
Öntsük az összes folyékony keveréket a száraz hozzávalókhoz, és jól keverjük egyenletes, sima állagúra.
Öntsük a tésztát a kenyérformába, amelyet előzőleg sütőpapírral béleltünk.
Melegítse elő a sütőt 175 °C-ra. Süssük meg a tésztát 40-50 perc alatt, amíg aranybarna nem lesz.
Vegyük ki a kenyeret a sütőből, hagyjuk hűlni 10 percig közvetlenül a formában. Távolítsa el a formából. Tegye a tortát a rácsra, hogy teljesen kihűljön.

Levendula (Eper) máz:

A tálban keverje össze a porcukrot, a színezéket és a citromlevet. Jól keverjük el sima és homogén állagúra.
Öntse a mázat a tortára, és simítsa el a felületét.
Díszítsük a levendula virágokkal.

Csokoládé fudge

Csokoládé fudge

Hozzávalók:
3db     Banán
70g      Földimogyoró paszta
25g      Kakaó
í.sz.      Dió
120g    Naturale Vegán vaj ízű

Elkészítés:

Keverjen össze mindent egy turmixgépben. Hozzáadjuk a diót és fagyasztóba tesszük. Vágjuk fel.

Jó étvágyat!

Hol vásárolható meg?

×